OPERAmeeting

Effective meetings F2F and virtually

OPERA:n synty

Tässä Kari Helinin blogissa Kari kertoo OPERA-menetelmän syntyhistoriasta tyypilliseen elävään tyyliinsä:

Varsinainen oivallus syntyi kerran junamatkalla Helsinkiin. Olin menossa vetämään Tuplatiimin jatkovalmennusta, jossa käytiin läpi Tuplatiimin erilaisia sovellutuksia ja muita luovan ongelmanratkaisun menetelmiä: Tuumatalkoita, Synektiikkaa, jne.
Kokeilin Operaa heti samana päivänä, siinä koulutuksessa jota olin (Mantereen Vexin kanssa) vetämässä. Se toimi heti vallan mainiosti. Käytin menetelmästä ensimmäisen kerran nimeä Opera, jonka olin keksinyt pari tuntia aikaisemmin junassa. Minulla ei ollut antaa asiakkaille menetelmästä edes mitään materiaalia, koska sellaista ei ollut olemassa. En kertonut kuitenkaan osallistujille, että menetelmä on vasta pari tuntia sitten keksitty. Korostin, että Opera on pitkän kehittelyn tulos - kuten se todellisuudessa olikin. Sen syntymisen hetki oli vain sattunut siihen aamuun.
Kari Helin Finlandia-talossa lokakuussa 2012 kertomassa muutoksen osallistavasta käsittelystä.

Kari Helin Finlandia-talossa lokakuussa 2012 kertomassa muutoksen osallistavasta käsittelystä.

 

 

Powered by Squarespace. Background image by Ingrid Lysell Smålänning