OPERAmeeting

Effective meetings F2F and virtually

Miten saada tiimi osallistumaan ja sitoutumaan?

Miten saada ihmiset palavereissa aidosti osallistumaan, valmistautumaan aktiivisesti ja sitoutumaan lopputulokseen?

Aitoon sitouttamiseen ei riitä monien "jämäköiden" puheenjohtajien suosima "nyt on sana vapaa, onko kellään kommentteja", tai "pidetäänpä tässä vaiheessa kommenttikierros, Pentti voi aloittaa" -tyyppinen yleiskeskustelu. Tällaisissa yleiskeskusteluun perustuvissa palavereissa heikkouksina on se, että ekstrovertit usein tuntuvat dominoivan keskustelua. Introvertit (jotka tarvitsevat näkemystensä ilmaisuun hieman miettimisaikaa) jäävät/jättäytyvät helposti koko keskustelun ulkopuolelle. Lopputuloksena palaverissa syntyy erilaisia sisä- ja ulkopiirejä, jotka usein jatkavat palaverointiaan käytävillä vielä muodollisen päätöksenteon jälkeenkin.

Eräs Innotiimin käyttämä tapa välttää pelkkään yleiskeskusteluun liittyvät sudenkuopat on ottaa erilaiset ajattelutyylit mukaan päätöksentekoon yksinkertaisella menetelmällä: Yleiskeskustelu voidaan korvata Tuplatiimin OPERA-vaiheistuksella.

Tässä linkissä Innotiimin blogi aiheesta (ja tässä linkissä blogissa viitattu Hesarin artikkeli)

 

Powered by Squarespace. Background image by Ingrid Lysell Smålänning